Methodiek


Er is een aantal belangrijke voordelen om met RiverSearch te werken.

In een persoonlijk gesprek met de opdrachtgever bespreken wij het profiel van de ideale kandidaat. Als onderdeel van de briefing brengen wij samen met de klant de markt gedetailleerd in kaart en stellen een targetlijst samen. Na goedkeuring van deze lijst ontvangt de opdrachtgever een bevestiging met een inschatting van het aantal uren dat wij nodig hebben voor het searchtraject.


De bundeling van de specifieke marktkennis van de opdrachtgever en onze searchexpertise, stelt ons in staat om doelgericht en discreet de markt te benaderen. Dit leidt tot een snel en goed resultaat zonder dat er onnodig veel ruchtbaarheid aan de search wordt gegeven.

Tijdens de individuele gesprekken die wij met de kandidaten voeren, beoordelen wij of deze tegemoet komen aan het gewenste profiel en uiteraard qua persoonlijkheid passen bij het bedrijf. 


Verder stellen we zeker dat de kandidaat ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in de functie.

Wekelijks ontvangt de opdrachtgever een rapportage die inzicht geeft in de voortgang van de search. Dit rapport bevat zeer waardevolle en bruikbare marktinformatie voor de klant. De resultaten worden regelmatig met de opdrachtgever besproken om het zoekprofiel, indien gewenst, bij te stellen.


Aan het einde van de search heeft onze opdrachtgever de zekerheid dat alles in het werk is gesteld om geschikte kandidaten te vinden. Naast een lijst met potentiële kandidaten ontvangt de opdrachtgever een rapport met onze evaluatie van de markt.

Met onze unieke werkwijze bieden wij elke opdrachtgever een effectief zoektraject voor een concurrerende prijs.